Skip to Content

Waarom?

Humor is belangrijk dat weten we bij de cursus humor van cursushumor.nl als geen ander. Daarnaast is het ook belangrijk om inzicht te krijgen in uw manier van communiceren en met een afstand (middels de verborgen camera) te kijken naar uw sociale vaardigheden en de reactie van anderen. Ook is het interessant om te zien, zoals ook blijkt uit voorafgaande praktijkvoorbeelden, hoeveel u kunt zeggen met een glimlach zonder dat iemand echt boos wordt.

Door de cursus humor van cursushumor.nl leert u te zien wat grensoverschrijdend gedrag is, leert u positieve attitudes te bevorderen en ontwikkelt u ook nog eens uw sociale vaardigheden op een leuke manier. U bent nooit te oud om te lachen en u bent nooit te oud om vaardigheden bij te leren. Binnen een weekend zorgen wij ervoor dat de groep waarmee u komt losser wordt, met elkaar durft te ‘spelen’ en dat ook mensen die verbaal minder sterk zijn tot hun recht komen en op een goede manier zicht krijgen op zichzelf. De groep groeit naar elkaar toe, wordt hechter en krijgt meer vertrouwen in elkaar. De mooie basis om samen met elkaar te lachen leidt in een weekend zoals dit tot vele zelfonthullingen. De groep stimuleert en motiveert elkaar op een respectvolle manier.

De cursus humor is om vele redenen effectief:
• U leert lachen. Als u over de eerste stap heen bent, zult u merken dat u theatraal, boosaardig, gemeen of agressief kunt lachen. De manier van lachen is vaak al lachwekkend waardoor u zelf in de lach schiet. Bij de cursus humor laat u, als u de eerste grens over bent, uw serieuze ego varen en is er ruimte voor een authentiek gevoel voor humor dat u ooit heeft weggestopt. Dat is al enorm ontspannend en het verandert uw gezichtsuitdrukking in één en al vriendelijkheid.
• Als u zichzelf heeft opengesteld om te lachen, merkt u dat lachen en humor ingezet kan worden om sociale vaardigheden uit te bouwen. U krijgt zicht op uw eigen communicatie gedrag en maakt een persoonlijke ontwikkeling door.
• De lach opleiders zelf hebben een intensieve persoonlijke- en professionele ontwikkeling doorgemaakt. Zij doorzien de personen in de groep en zorgen ervoor dat de geleerde vaardigheden beklijven.
• Het vertrouwen in de groep wordt vergroot door het creëren van een veilig groepsproces wat de basis legt voor andere samenwerkingsvormen en/of vriendschappen.