Skip to Content

Wie?

Onze cursus humor is Nederlands georiënteerd want humor is sterk cultuur bepaald. Daarnaast liggen lachen en humor dicht bij elkaar. Wij zijn jaren geleden gestart met lachtherapie omdat onderzoek heeft bewezen dat lachen de manier is om mentaal te ontspannen en te genieten van het moment. Door ongeremd te lachen stoppen ongewenste gedacht en stopt u met piekeren zodat u helemaal kunt ontspannen.

Humor is één van de wonderlijke vaardigheden die u heeft, en dieren niet. Met humor kijkt u een beetje vanaf een afstand naar uzelf en door lachen lijken grote problemen opeens stukken kleiner. Door een positieve blik, blijken moeilijkheden overwinbaar. Vrolijke mensen blijken gezonder dan piekeraars omdat mensen die veel lachen een beter immuunsysteem ontwikkelen en minder vatbaar zijn voor virussen en infecties. Door te lachen creëren uw hersenen het hormoon endorfine dat kalmerend en pijnstillend werkt.

Lachen als therapie

Screen Shot 2017-01-19 at 1.27.33 PMOnze lachtherapie of lach workshop bestaat uit drie eenvoudige stappen:
• Maak het lichaam los door rek- en strekoefeningen
• Begin met lachen. Krul eerst uw mondhoeken, ga door naar de eerste glimlach en dan komt vanzelf de schaterlach.
• Voel de stilte na het lachen en ook de ontspanning.

Omdat lachtherapie een vorm van meditatie is, is het niet voor iedereen eenvoudig om het aan te leren. Door de lachtherapie van de cursushumor.nl hebben wij in de afgelopen jaren honderden mensen op weg geholpen door op deze manier te ontspannen en energie op te doen. Lachsessies verzorgen wij voor individuele deelnemers, maar ook voor collega’s en vriendengroepen. Deze kortdurende lachworkshop oftewel lachtherapie is een ontspannende gezamenlijke activiteit en wordt begeleidt door een professionele acteur en ervaren lach opleider.

De lach opleiders

Rob van Swieten neemt veel levenswijsheid mee en neemt zichzelf en zijn leven niet zo serieus. Met kennis uit India over lachmeditatie, lacht hij voluit in gezelschap en weet dat samen lachen vele malen beter werkt dan alleen lachen. Hij weet als geen ander een groep te sturen waardoor u gegarandeerd de slappe lach krijgt.

Joke Mutsaerts is gewoon prettig gestoord, maar wel op een leuke manier. Zij is de grappigste vrouw op aarde en een echte entertainer die tientallen typetjes na kan doen. De Lady Gaga imitaties zijn om te bescheuren en de lachworkshops die ze geeft zijn gegarandeerd een succes! Ze speelt ook graag verschillende casino games in haar vrije tijd.

Adriaan Boomsma studeerde wijsbegeerte en menswetenschappen. Hij is coach, kindercoach, opleider, spreker en schrijver. Sinds begin negentiger jaren organiseerde hij vele honderden lezingen en lachworkshops bij organisaties en tijdens congressen. Hij gaat positief met z’n fouten om want weet dat iedereen fouten maakt en durft ook om zichzelf te lachen.

Tips bij het organiseren van een lachworkshop

Zoek vooral mensen in een vriendengroep die dezelfde humor hebben. Bijvoorbeeld bij een vrijgezellenfeest met lachtherapie zult u merken dat u dan bij onze sessies nog vaker lacht.

Screen Shot 2017-01-20 at 10.42.52 AM

Verschil in humor beleving tussen mannen en vrouwen. Realiseer u bij de organisatie van lachtherapie of een lachworkshop dat er al vanaf hele jonge leeftijd duidelijke verschillen zijn tussen jongens en meisjes in het gebruik van humor. Jongetjes zijn in groepen vaker de initiatiefnemers, trekke gekke bekken terwijl meisjes passiever lachen om gemaakte grapjes. Blijkbaar is de maatschappij zo ingericht dat meisjes al vanaf hele jonge leeftijd leren om zich welgemanierd te gedragen.

 

Vrouwen gebruiken humor vaak om elkaar te ondersteunen of aan te vullen, terwijl mannen zich juist competitief ten opzichte van elkaar gedragen. Dat verbaal duelleren of de agressieve humor komt ook vaker bij jongens en mannen voor. Er wordt ‘geplaagd’ op een humoristische manier en grenzen worden eerder overschreden door jongens. Meisjes overdrijven vaker in gemengde groepen van jongens en meisjes samen, terwijl jongens vaker plagen als ze onder elkaar zijn.

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat humor en lachworkshops tot doel hebben om een relatie op te bouwen waarbij een ieder zich conformeert aan de ander. De groepsband wordt versterkt.

De lachworkshops en lachtherapie worden overal in het land gegeven. Neem contact op en ervaar de weldaad van ongeremd lachen in een groep.